Weekend random 10 – whodunnit

Geïnspireerd door de tv die vanavond een uiterst merkwaardige Close-up docu over ‘de Agatha Christie Code’ en de tweede aflevering van nr 1. op deze lijst uitzond, een random 10 van fijne politie- en detectiveseries.

1. Mayo – nieuw op BBC 1, zondagavond 21.00. Met Alistair McGowan als een wise-cracks debiterende detective, die zich stoort (hoe herkenbaar) aan “PIN number” (want dat is Personal Identification Number number).
2. Dalziel & Pascoe – maar waar is die andere agent, hoeheetieookweer, gebleven?
3. die goeie ouwe Morse met z’n operaplaten – mag altijd wel ergens herhaald worden
4. Frost – daar begon het mee, in 199?
5. Silent Witness – vooral als Amanda Burton met d’r Ierse accent meedoet
6. Midsomer Murders – de kerk, het cafe, de plaatselijke toneelvereniging
7. Poirot – lekker nostalgisch met zwarte koetsen, (bol)hoeden, telegrammen, het contrast tussen de zeer Britse Captain Hastings en de Belg Poirot… en extra leuk als ze Japp van Scotland Yard overtroeven.
8. Inspector Lynley – met als extraatje de klasse-tegenstelling tussen Lynley en Havers
9. Baantjer – maar minus de laatste scene, waarin het hele verhaal nog een keer uitgelegd wordt. En die sluikreclame mag er ook wel uit.
10 geen CSI – NY, Miami, of waar dan ook. Flitsend vormgegeven maar onbegrijpelijke en onwaarschijnlijke technische hoogstandjes, teveel zonnebrillen, te snel gesneden, te weinig echte mensen.

Advertenties

  1. en vergeet niet de speurende monnik brother Cadfeal. Die mooie middeleeuwse omgeving, en Derek Jacobi. Wat wil je nog meer?

  2. PS: je bedoeld DS Wield?

  3. Wield, ja dat kan wel ja. Zo’n stoer/zwijgzaam type, en hij bleek homo te zijn.

  4. Pingback: Out, out, damned spot, and all that. « Qulog 2.0

Reacties zijn gesloten.