Over Qulog

Welkom op Qulog, mijn portfolio met artikelen, presentaties en blogberichten.

Het eerste blogbericht dateert intussen van tien jaar geleden, al heb ik niet alles bewaard. Op Qulog schreef ik over natuurkunde en andere wetenschap, onderwijs en mijn onderzoek. Enkele favorieten: een discussie over perpetuum mobile, mijn parodie op het gedicht Middelbaar onderwijs, een gehaakte kraal en kubus. Een bijzondere categorie is de serie wetenschapspoëzie TASP (Tuesday Afternoon Science Poetry).

In de eerste jaren van Qulog deed ik onderzoek naar natuurkunde-onderwijs bij het tegenwoordige Freudenthal Instituut voor didactiek van natuurwetenschappen. Ik had al wat blog-ervaring, want ik schreef samen met mijn goede vriend Beernd het Blog Vrij van Nut, van de ons dierbare Universiteit Vrij van Nut, en jill/txt bracht mij op het idee ook een blog over mijn onderzoek te beginnen.

Van 2007 tot augustus 2013 werkte ik bij het Junior College Utrecht als ontwikkelaar van lesmateriaal en coördinator van het docentenprogramma. Op deze site vind je (verwijzingen naar) enkele artikelenpresentaties en lesmateriaal.